Vanjska podrška za zaštitu privatnosti

Svaka organizacija štiti privatnost na svoj način. Navedeno se može postići unutar organizacije ili izvana. Za organizacije koje žele prenijeti vanjskim suradnicima poslove u vezi sa zaštitom privatnosti ili im privremeno nedostaju stručnjaci u tom području, Privacy Company nudi dodatnu podršku.

Naš tim se sastoji od stručnjaka za privatnost s različitim radnim iskustvom. Naši stručnjaci su Vam spremni pružiti podršku kada je u pitanju znanje o privatnosti. Također, imamo stručno znanje o pojedinim sektorima poslovanja. Ovisno o Vašim potrebama, odabrat ćemo stručnjaka koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Usluge službenika za zaštitu podataka

Mnoge organizacije obvezne su imati službenika za zaštitu podataka. Moguće ga je imenovati kao zaposlenika ili kao vanjskog stručnjaka. Službenik za zaštitu podataka ima formalnu, neovisnu i nadzornu ulogu. On nadzire usklađenost primjene Opće uredbe o zaštiti podataka (eng. General Data Protection Regulation - GDPR) i povezanih zakona i drugih propisa unutar organizacije. Na neki način, službenik za zaštitu podataka je produžetak Agencije za zaštitu osobnih podataka. Službenik je taj koji kontaktira Agenciju u slučaju potrebe.

Zadaci nadzora zahtijevaju da službenik za zaštitu podataka bude neovisan. To znači da se navedena funkcija ne može kombinirati s funkcijom u kojoj se donose odluke o obradi osobnih podataka ili razvoju proizvoda. Samo se jedna osoba može registrirati kao službenik za zaštitu podataka u evidenciju službenika za zaštitu podataka kod Agencije za zaštitu osobnih podataka. Poželjno je da službenici za zaštitu podataka imaju podršku savjetnika za privatnost kako ne bi bili preopterećeni i kako bi im se olakšalo ispunjavanje zadaće nadzora usklađenosti.

Privacy Company nudi uslugu službenika za zaštitu podataka i pruža podršku imenovanom službeniku za zaštitu podataka.

U suradnji s Batarelo Dvojković Vuchetich odvjetničko društvo d.o.o.

BDV Legal

Kontaktirajte nas za više informacija ili zatražite ponudu.